Eladó Családi ház, Áporka

#178300253

Eladó Családi ház

119.9 millió Ft

Áporka Dunaparti üdülőterület , Horgász sor
Alapterület:
105 m2
Szobák száma:
4
Állapot:
Újszerű
Építési mód:
Tégla
Vízparti

Kérjen személyes bemutatást!
Adja meg adatait, és hogy mikor érne rá!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Megfelelő időpontok

Hétköznap délelőtt
Hétköznap délután
Hétköznap este
Hétvégén délelőtt
Hétvégén délután
Hétvégén este
Kérés elküldése
475 m2
Hőszigetelt
Kondenzációs kazán
Vízre néző
Önálló kert
Dupla komfort

Áporkán, Majosháza határában a Horgászsor utcában, KÖZVETLEN VÍZPARTI ÖNÁLLÓ CSALÁDIHÁZ saját 16 nm-es stéggel, 475 nm-es telekkel új tulajdonosát várja - két generációnak is kifejezetten ajánlva

-------- NINCS SÉTÁNY AZ INGATLAN ELŐTT, NYUGODT, CSENDES, ZAVARTALAN TURISTAMENTES, VÍZPARTI ÖVEZET - AZ UTCÁNAK CSAK A DUNA FELŐLI OLDALA BEÉPÍTETT ----------

2021-es használatbavételi engedély, ingatlan nyilvántartásban térképen is feltüntetve

-------TEHERMENTES, JOGILAG RENDEZETT, HITELEZHETŐ, 1/1 TULAJDON------

Két lakrész külön bejárattal, mindkettő földszinti és mégis egymás alatt és felett vannak, ami engem kicsit összezavar, ezért a felsőt hívjuk földszintnek az alsót pedig vízszintnek, ha már itt a Duna. Ígérem, ha végigolvasva valami nem teljesen érthető, telefonon igyekszem elmagyarázni!

A földszinti résznek mindkét oldalon van bejárata az épületbe és külső kényelmes lépcsője a vízpart felé. Innen külön bejárattal közelíthető meg az alsó önálló lakrész, mely igény estén az eredeti állapot szerint a felső résszel belülről is összenyitható. Jelenlegi elrendezés két generációnak vagy horgászoknak előnyös, ők ( vagy akik) akár éjszaka, akár nappal, napokig vagy hetekig, barátokkal vagy egyedül zavartalanul lógathatnak úgy, hogy közben mégis otthon vannak. Hogy ez a feleségnek előnyös vagy hátrányos, az egyedi elbírálás alá esik - és legkevésbé az ingatlanosra tartozik - de gondolom, hogy az együtt töltött évek száma a kérdés eldöntésében befolyásoló tényező.


Fűtés Kondenzációs gáz kombicirkóval vagy Gree hűtő-fűtő klímákkal. Utóbbihoz H-tarifás villanyóra rendelkezésre áll

Használati melegvíz előállítás opcionálisan gázzal és villannyal is megoldható

Tetőn 30 cm, homlokzaton 15cm dryvit hőszigetelő rendszer, alapon 15 és 10 cm lábazati szigetelés, hang- és hőszigetelt műanyag nyílászárók

Téli hónapokban gázszámla 12-16 ezer ft között

Az engedélyekkel rendelkező 4x4-es stég 2021-ben vas cölöpökre, fa padlóburkolattal készült, csónak és hajó kikötésére alkalmas

jobb oldali szomszédban részlegesen használt nyaraló, bal oldalon kedves pár lakik, akikkel a jelenlegi tulajdonosok baráti kapcsolatot ápolnak.

Földszinten Dunára panorámás nappali és erkély, két hálószoba, konyha, étkező, előtér fürdőszoba. Hasznos alapterület: 66,5nm + 10nm erkély

Vízszinten Dunára panorámás előtér és szoba, konyha, fürdőszoba. Hasznos alapterület: 33,5 nm

A víz halakban gazdag annyira, hogy meg sem próbálnám és nem is tudnám felsorolni fajok szerint; madarakból a teljesség igénye nélkül, hattyú, szürke gém, törpegém, bakcsó, nagy kócsag, tőkés réce, szárcsa, vízityúk, búbos vöcsök, nagy kárókatona, nádirigó, jégmadár és hattyú is gyakori vendég a környéken.

A telek adottságainak köszönhetően a vízparti oldal az utcáról nem látható, amitől tényleg intim, még akkor is ha az ingatlan hirdetésekben ennek a kifejezésnek már nem sok hitele van és akkor is, ha az RSD ezen részén turistákat csak akkor látni ha eltévedtek.

A megalomániával nem, de maximalizmussal annál inkább vádolható tulajdonos 2021-ben bővítette és újította fel a 80-as években épült nyaralóit, amit a hozzáépítés után lakóházzá minősítetett. Ezen folyamat csak erős idegrenszerűeknek ajánlott a magyar bürokráciának nemköszönhetően és amit azért gondoltam megosztani, mert így megvásárlásakor hitel, CSOK illeték kedvezmény igénybevehető ( Utóbbi ha 3 éven belül lakóingatlant értékesített vagy 1 éven belül értékesíteni fog )

Áporka ezen részére jellemző a nyugodt csendes környezet, nyaralókkal és állandó lakosokkal. Vásárlási lehetőségek, posta, orvosi rendelő, iskola megtalálható a településen úgymint Majosházán, ami közelebb esik a kínálatban szereplő ingatlanhoz. Hab a tortán, hogy ha unjuk az autót, csónakkal a túloldalon éttermek pár perc evezéssel elérhetők, visszaúton pedig a desszert okozta lelkiismeret furdalása is ledolgozható. Puhányabbaknak - mint az ingatlanos – ott van az elektromos csónakmotor.

Az eladó nyitott ingatlanbeszámításra is, értékegyeztetéssel. Lakás, ház, tanya, telek, vendégház, erdő, tó, nyaraló…… vagy ?

Hívását fogadja Törköly Gazdag Gábor

Kérdése van?
Adja meg adatait és felhívjuk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Családi ház
Téglalakás
Iparterület
Üzlethelyiség
Telephely
Gazdasági épület
Vendéglátóipari egység
Iroda egyéb
Szálloda, panzió
Mezőgazdasági terület
Műhely
Építési telek